donderdag 31 juli 2014

Onderzoekers bereiken rampplek MH17

Verkenners van de OVSE zijn er vandaag in geslaagd de wrakstukken van de neergehaalde Boeing van Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne te bereiken. Dat meldt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Kort na aankomst namen ze een moment stilte in acht om de slachtoffers van de vliegramp, precies twee weken geleden, te herdenken. In de drie auto's zitten ook Nederlanders en een aantal Australische experts. Een ander deel van het konvooi werd tegengehouden en is nog onderweg naar de rampplek.

Het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt dat de groep op de rampplek is aangekomen. "Het team zal ter plaatse nadere verkenningen uitvoeren. Op dit moment gaat het alleen om een verkenning, zodat bij een volgend bezoek zo snel mogelijk tot zoeken over kan worden gegaan."

In de afgelopen dagen werd de reis meerdere keren afgebroken. Het was onderweg te gevaarlijk door gevechten tussen separatisten en het Oekraïense regeringsleger.

In het konvooi zaten ook enkele Nederlandse journalisten. Zij werden in de buurt van de rampplek tegengehouden door een rebel die in de lucht schoot. Volgens verschillende verslaggevers waren er artilleriebeschietingen. Er werden zeker vier inslagen geteld. Van regeringswege was vanmorgen beloofd dat het leger een dag niet in actie zou komen.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: