dinsdag 8 juli 2014

Doden bij beschieting busje in stad Loehansk

In de stad Loehansk zijn vanmorgen twee passagiers van een busje gedood door een granaat. Vier passagiers raakten gewond. Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanval. Het stadsbestuur heeft de inwoners opgeroepen niet naar buiten te gaan als dat niet nodig is vanwege de gespannen toestand door de aanwezigheid van rebellen in Loehansk.

Aanhangers van de Volksrepubliek Loehansk hebben een einde gemaakt aan de uitzendingen van de regionale televisiezender. De medewerkers werden weggejaagd bij een inval van de rebellen. Die beschouwen het gebouw als ''een strategisch belangrijk object''. Het verjagen van de medewerkers zou voor hun eigen veiligheid zijn gebeurd.  In Donetsk en Kostjantinivka zijn de uitzendingen van de regionale televisie juist hervat, onder bescherming van militairen.
 
Pro-Russische rebellen hebben een brug deels vernield in de buurprovincie Donetsk. Het gaat om een brug in de snelweg tussen Veliko Novosilka en Amvrosiivka. Een bom beschadigde de linkerpijler van het middendeel van de brug. Dat heeft een beperking voor het vrachtverkeer tot gevolg.

Eerder werden al drie bruggen opgeblazen om de opmars van het Oekraïense leger richting de stad Donetsk tegen te houden. De eerder vernielde brug in de weg naar het dorp Kriva Loeka is inmiddels vervangen door een legerbrug. Het leger zegt dat de rebellen die de stad Kostjantinivka in de provincie Donetsk bezetten volledig zijn verjaagd.

Bij aanvallen van pro-Russische rebellen op de grensposten Dovjanski en Diakove in de provincie Loehansk zijn afgelopen nacht acht grenswachten gewond geraakt door mortiervuur, aldus een woordvoerder vanmorgen.

Bronnen: Kyiv Post, Ukrinform

Geen opmerkingen: