dinsdag 15 april 2014

Vliegveld veroverd, leger trekt Sloviansk binnen

Een verslaggever van tv-zender Espresso meldt dat een speciale eenheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken het vliegveld bij Sloviansk heeft veroverd op de pro-Russische activisten. De militairen van de Omega-eenheid reden met pantserwagens het vliegveld tussen Sloviansk en Kramatorsk op en beschoten de separatisten.

Volgens Russia Today zijn er diverse gewonden gevallen, 'mogelijk ook doden'. De overgebleven activisten verklaarden tegenover RT dat zij de weg naar Kramatorsk versperren om de stad te 'beschermen'. Het Russische staatspersbureau RIA Novosti meldt dat Oekraïense troepen de stad Sloviansk belegeren, maar een ooggetuige meldde aan het Oekraïense persbureau Interfax dat een eenheid van 500 militairen de stad inmiddels binnen is getrokken.

De aanvoerder van de pro-Russische militie meldt aan tv-zender Rusland-24 dat er nog altijd gevochten wordt om het vliegveld. Er zouden twee gewonden zijn. Volgens Sergei Tsiplakov zijn alle wegen naar Sloviansk inmiddels afgesloten door pantserwagens ''van de junta in Kiev en activisten van de Rechtse Sector''.

Inwoners van de stad zouden barricades opwerpen. Tsiplakov: "De strijders die het gebouw van de veiligheidsdienst en andere belangrijke plekken in de stad bezetten, maken zich gereed met hun wapens en molotovcocktails, zoals hun grootvaders dat in 1941 deden om de tanks van de fascisten tegen te houden.''

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: