dinsdag 15 april 2014

Booking.com doet Oekraïense hotels in de ban

De in Amsterdam geregistreerde wereldleider in online hotelreserveringen heeft een bijzondere eis gesteld aan hotels in Oekraïne. Booking.com verzocht de hotels om schriftelijk te bevestigen dat zij geen banden hebben met de 18 Oekraïense functionarissen en andere personen waartegen EU-sancties zijn ingesteld. 
 
De persdienst van Booking.com maakte bekend dat het bedrijf geen zaken meer kan doen met hotels die geaffilieerd zijn aan personen die volgens de EU direct betrokken waren bij de voormalige Oekraïense regering. Volgens Anoeska van Leeuwen, hoofd communicatie bij Booking.com, wil het bedrijf geen positie innemen in politieke conflicten, maar is het gebonden aan Nederlandse en Europese wetten, en ziet het zich daarom genoodzaakt om zich ervan te overtuigen dat de hotels de ingevoerde restricties niet schenden.
 
In de brief die Booking.com aan de Oekraïense hotels heeft gestuurd staat vermeld dat ze binnen 14 dagen moeten bevestigen dat het betreffende hotel zelf, de beherende vennootschap, de bestuurders daarvan en de directie geen onderdeel uitmaken van, geen enkele banden hebben met, en zich niet bevinden onder de controle van het bestuur of de macht van de genoemde personen. Doen ze dit niet dan wordt hun pagina op Booking.com gesloten en de samenwerking beëindigd. Volgens hun eigen website werkt Booking.com samen met meer dan 2400 hotels in Oekraïne.
 
Bron: Rusinform

Geen opmerkingen: