dinsdag 8 april 2014

Blog Timtsjoek: 'Russische invasie komende nacht'

Russische militairen gaan volgens Dimitri Timtsjoek van het recent door hem opgezette Centrum voor Militair en Politiek Onderzoek komende nacht het land, daarbij geholpen door Oekraïense separatisten die aan de grens een corridor moeten vormen voor een ongehinderde doorgang van militaire voertuigen. Ze zouden dat doen in opdracht van het generaal hoofdkwartier van het Russische leger.

'De separatisten hebben ook opdracht gekregen om provocaties uit te lokken die voor slachtoffers zorgen in de steden in de oostelijke regio's die van Russische zijde worden geïnterpreteerd als gewelddadig optreden van de Oekraïense autoriteiten tegenover de bevolking', zo meldt Timtsjoek in zijn blog op Facebook.

Hij voegt er aan toe dat de pro-Russische activisten instructies hebben om wapens te gebruiken voor het geval de bezette gebouwen in Loehansk en Donetsk worden aangevallen. Van Oekraiense zijde heeft Timtsjoek informatie dat actie wordt ondernomen om de separatisten de pas af te snijden.

Timtsjoek was jarenlang militair in het Oekraïense leger en de Nationale Garde. Ook nam hij deel aan vredesmissies in Irak, Libanon en Kosovo.

De redactie van de Kyiv Post meldt dit, maar wel met de toevoeging dat de informatie niet verifieerd kon worden.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: