donderdag 19 november 2020

Volledige lockdown effectiever, maar liever niet

Een volledige lockdown wordt door iets meer dan de helft van de Oekraïners (55 procent) als effectiever beschouwd dan de weekend lockdown zoals die afgelopen weekeinde voor het eerst is geweest. Toch wil 61 procent het bij de weekeinden houden om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zo blijkt uit een opiniepeiling van het onderzoeksbureau Rating.

Driekwart van de ondervraagden is het ermee eens dat het niet dragen van het verplichte mondkapje op publieke plekken wordt beboet. De boete bedraagt tussen de 170 en 250 hrivna (5,05 en 7,43 euro). Het eerder deze maand door het parlement aangenomen wetsvoorstel is vandaag bekrachtigd door president Volodimir Zelenski.

Uit de peiling van Rating blijkt ook dat 60 procent van de Oekraïners ontevreden is over de maatregelen die de president tot nu toe heeft genomen tegen het coronavirus. Slechts een op de drie (35 procent) steunt Zelenski's aanpak. Premier Denis Shmihal scoort al even slechts, eveneens 60 procent vindt dat hij onvoldoende doet. Ontevredenheid is er ook over het kabinet als geheel (67 procent is ontevreden), minister Maksim Stepanov van Volksgezondheid (55 procent) en het parlement (72 procent).

Bron: Unian

Geen opmerkingen: