woensdag 4 november 2020

Kritische grens bereikt, maatregelen dreigen

Er kwamen gisteren 9.524 besmettingen met het coronavirus bij. Daarmee is de kritische grens voor het eerst overschreden en dreigt een totale lockdown, zoals president Volodimir Zelenski eerder al aankondigde als er dagelijks meer dan 9.500 nieuwe besmettingen zouden zijn. Toch ontkende premier Denis Shmihal vandaag opnieuw dat heel Oekraïne 'op slot' gaat. Het nog maar de vraag wie aan het langste eind trekt, want er gingen eerder al geruchten dat diverse ministers na de lokale verkiezingen van afgelopen zondag het veld gaan ruimen.

Minister Maksim Stepanov van Volksgezondheid wil het vooralsnog houden op een lockdown in de weekeinden om het tij te keren. Deze maatregel zou komende maandag in moeten gaan. Stepanov ontkende vanochtend in een talkshow op de nationale televisie dat er een avondklok komt, zoals diverse media intussen hebben gemeld.

Met de 9.524 nieuwe besmettingen erbij is het totale aantal sinds half maart positief geteste Oekraïners nu 420.617. Er zijn 7.731 mensen overleden, gisteren werden opnieuw 199 sterfgevallen gemeld. Het aantal ziekenhuisopnamen steeg met 1.789 naar 236.842.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: