vrijdag 4 september 2020

Vooral westen van Oekraïne kampt met corona

Er zijn nieuwe steden en districten bij gekomen met 'code rood' vanwege de grote aantallen inwoners die besmet zijn met het coronavirus en de aantallen ziekenhuisopnames, meer dan 40 per 100.000 inwoners. Waar 'code rood' geldt, blijven de scholen dicht en is er geen openbaar vervoer meer. Passagiers van van interregionaal vervoer mogen er nog wel uitstappen. Vooral het westen van Oekraïne is door het coronavirus getroffen, in de hoofdstad Kyiv geldt nog steeds 'code oranje'.

Code rood geldt nu in de provincie Ivano-Frankivsk voor de steden Ivano-Frankivsk en Kolomjia, en voor de districten Kaloesh, Kosiv en Tismenitsja. Provincie Odesa: de stadjes Biljaivka en Izmail, het district Bolhradskiej. Provincie Rivne: het stadje Doebno, district Kostopil. Provincie Ternopil: de steden Ternopil en Berezhani, districten Tsjorkiv, Berezhani, Boetsjatsj, Hoesjatin, Monastirski, Terebovljanski, Ternopilski en Tsjortkivski. Provincie Charkiv: district Velikiej Boerloek. Provincie Tsjernivtsi: de steden Tsjernivsi, Vizhnitsja, Hliboka, Zastavna, Kitsman en Novoselitsja, districten Storozhinets, Tsjernivtsi. Provinci Tsjernihiv: district Bobrovitskiej.

De dagelijkse aantallen besmettingen met het coronavirus blijven groeien. Gisteren kwamen er 2.723 bevestigde besmettingen bij, waardoor het totaal nu op 130.951 is gekomen. Er werden 1.735 nieuwe patiënten in ziekenhuizen opgenomen. In totaal liggen nu 67.577 coronapatiënten in de ziekenhuizen, waar ze inmiddels bijna de helft van alle beschikbare bedden in beslag nemen. Het aantal sterfgevallen steeg gisteren met 51 naar 2.761. Gisteren werden ruim 50.000 personen op het virus getest.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: