woensdag 2 september 2020

44 procent ziekenhuisbedden voor coronazieken

In de ziekenhuizen wordt al bijna de helft van alle bedden in beslag genomen door coronapatiënten. Het gaat nu nog om 44 procent van de ziekenhuisbedden, maar in sommige regio's gaat het hard met de toestroom van nieuwe patiënten die te kampen hebben met complicaties als gevolg van het coronavirus. Volgens minister Maksim Stepanov van Volksgezondheid zijn er al 36.000 bedden in gebruik of gereserveerd voor coronapatiënten.

Er wordt gezocht naar mogelijkheden om meer bedden beschikbaar te krijgen, zelfs om nieuwe, tijdelijke ziekenhuizen op te zetten. Burgemeester Vitali Klitsjko van Kyiv zegt dat het openbaar vervoer in de hoofdstad stilgelegd kan worden om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan als blijkt er te weinig ziekenhuisbedden zijn. De hoofdstad is zwaar getroffen. Dagelijks sterven er mensen door het coronavirus. Gisteren waren dat er opnieuw vijf, zodat het totale aantal sterfgevallen in Kyiv op 218 is gekomen.

Gisteren werden er in Oekraïne 2.495 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is een nieuw, triest dagrecord. Er waren 133 kinderen bij en 136 mensen die werkzaam zijn in de medische zorg. Er werden gisteren 445 mensen in het ziekenhuis opgenomen, terwijl er 51 sterfgevallen werden gemeld.

Joelia Timosenko, de leider van de Moederlandpartij, ligt met corona in een ziekenhuis. Een week geleden gaf een woordvoerster van de oud-premier nog te kennen dat ze in kritieke toestand verkeerde. Vandaag liet Timosjenko weten dat ze zich nog altijd erg ziek voelt, maar op de weg terug is.

Bronnen: Unian, 112.ua, Ukrinform

Geen opmerkingen: