zondag 11 oktober 2015

'Nog duizenden Russische soldaten in Donbas'

Volgens algemeen directeur Vasil Hritsak van de staatsveiligheidsdienst SBOe zijn er nog altijd tussen de zes- en negenduizend Russische soldaten aanwezig in het bezette deel van Oost-Oekraïne. ''Ze zijn ook niet van snel te vertrekken'', zei Hritsak gisteren op een persconferentie.

Hij voegde er aan toe dat zijn dienst inmiddels weet heeft van 197 opleidingskampen van de pro-Russische rebellen. Het zou gaan om 58 opleidingskampen in Donetsk, 53 in Loehansk en 29 op de Krim. De overige kampen zouden ontdekt zijn in Transnistrië, Abchazië en in de Russische grensprovincie Rostov.

De SBOe zegt een illegale wapenopslag te hebben ontdekt in het dorp Sjirotine in de provincie Loehansk. Er zou onder meer granaatwerpers, machinegeweren, landmijnen, handgranaten en veel munitie zijn aangetroffen.

Verder meldt de SBOe dat zes personen zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een aanslag. Zij zouden op de Dag van het Leger komende woensdag een rekruteringsbureau van het leger in Kiev hebben willen opblazen.

Bronnen: Interfax, Censor.net

Geen opmerkingen: