woensdag 28 oktober 2015

Video: Dinamo Kiev weer in problemen door racisme

Dinamo Kiev dreigt voor de tweede maal binnen een jaar door de UEFA gestraft te worden voor het racistische gedrag van haar supporters. De Europese voetbalbond heeft een onderzoek gelast naar het aanvallen van donkergekleurde fans van de Engelse club Chelsea afgelopen week in het Olympisch Stadion in de Oekraïense hoofdstad.

Leden van de anti-discriminatiegroep FARE hebben een videofilm gemaakt waaruit dat zou blijken. De beelden zijn inmiddels in handen van de UEFA. Stadiondirecteur Volodimir Spinitsjenko heeft het er intussen niet beter op gemaakt door op de televisie de suggestie te doen om voor zwarte voetbalfans een gedeelte van de tribune te reserveren. Voorzitter Ihor Soerkis van Dinamo pakte het beter op met zijn verzuchting dat ''goddank camera's zijn opgehangen zodat de politie de daders kan opsporen''.

In maart kreeg Dinamo nog een boete van 15.000 euro van de UEFA vanwege racistische uitlatingen door aanhangers van de club tijdens een wedstrijd tegen Everton in de Europa League.

Bronnen: Kyiv Post, YouTube

Geen opmerkingen: