vrijdag 20 maart 2015

Sancties gekoppeld aan naleving van Minsk-2

De economische sancties tegen Rusland worden gekoppeld aan de afspraken van het Minsk-2 akkoord. Dat hebben de leiders van de 28 lidstaten van de Europese Unie gisteravond besloten. Volgens de Europese president Donald Tusk wordt eind dit jaar de balans opgemaakt of de half februari in de Wit-Russische hoofdstad Minsk gemaakte afspraken worden nageleefd en de sancties van tafel kunnen.

In Oekraïne was de laatste tijd al ongerustheid ontstaan aangezien er stemmen op gingen om de sancties te verlichten. Zowel president Petro Porosjenko als premier Arseni Jatsenjoek deden daarom een beroep op de Europese leiders om de economische sancties tegen Rusland uit te breiden als het staakt-het-vuren weer op grote schaal wordt geschonden.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vanmorgen gezegd dat de sancties wellicht nog worden uitgebreid als de afspraken niet worden nagekomen. "Maar laten we hopen dat dat niet nodig is.'' De Europese leiders hebben tijdens hun ontmoeting in Brussel de Russische annexatie van de Krim opnieuw veroordeeld.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: