donderdag 26 maart 2015

President verwacht geen problemen Dnipropetrovsk

Het vertrek van gouverneur Ihor Kolomoiski zal niet tot ongeregeldheden leiden in de provincie Dnipropetrovsk. Dat is de stellige overtuiging van president Petro Porosjenko. Hij waarschuwde vandaag tijdens een werkbezoek aan de stad Charkiv dat iedereen die misbruik wil maken van de situatie daar niet ongestraft mee weg komt.

Kolomoiski werd in de vroege uren van woensdag ontslagen als gouverneur omdat hij zich niet neer wilde leggen bij het ontslag van de directeur van het bedrijf Ukrnafta, waarvan zijn Privat Groep 48 procent van de aandelen bezit. De van verduistering verdachte directeur is inmiddels vertrokken, maar Kolomoiski liet uit protest een enkele tientallen mannen van zijn privélegertje het kantoor van Ukrnafta in de stad Dnipropetrovk enige tijd bezetten. Met name dat laatste leidde tot twijfels aan de loyaliteit van Kolomoiski als gouverneur.

De president zei vandaag echter niet te twijfelen aan het patriottisme van Kolomoiski. ''Wij hebben daar meerdere uren met elkaar over gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat we alles in het werk moeten stellen om Dnipropetrovsk niet ten prooi te laten vallen aan de separatisten.''

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: