donderdag 4 augustus 2011

Douane kan nu meer dan 400.000 passanten aan

De douane zegt gereed te zijn om een grote toestroom van toeristen aan te kunnen, tot zelfs meer dan 400.000 per dag. Dat is 100.000 grenspassanten meer dan de douane nu op topdagen te verwerken krijgt. De capaciteitsverhoging is tot stand gekomen om volgend jaar zomer de toestroom van voetbalfans aan te kunnen tijdens het EK.

Plaatsvervangend directeur Pavlo Schisjolin van de Oekraïense douane legt in een interview met de douanekrant Prikordonnik Ukrajini uit dat er steeds meer mensen de grens over gaan. Dit jaar is al een groei van 9 procent geconstateerd bij het aantal personen, terwijl het aantal auto's met 8 procent toenam. Vooral het aantal Russen en Moldaviërs dat Oekraïne binnen ging nam fors toe in het afgelopen halfjaar.

Volgens Schisjolin neemt het aantal Wit-Russen dat deze zomer vakantie viert in de Krim met liefst 30 procent toe. Augustus en september worden de topmaanden, heeft Wit-Rusland inmiddels zelf laten weten. Op de grenspost Novi Jarilovitsji is extra mankracht ingezet, alsmede mobiele apparatuur.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: