dinsdag 30 augustus 2016

Rebellen voeren aanvallen op, gisteren 91

Terwijl het Oekraïense leger bereid is een volledig staakt het vuren in acht te nemen vanaf donderdag, de dag waarop de scholen weer beginnen, voeren de pro-Russische rebellen het aantal aanvallen juist weer op. Gisteren waren het er maar liefst 91, waarvan de helft in de buurt van de stad Donetsk. De soldaten op het industrieterrein van de stad Avdiivka kregen met elf artillerieaanvallen te maken.

Ook de soldaten bij de dorpen Nevelske, Keramik, Piski, Zajtseve, Datsja en Koema hadden het zwaar te verduren. Er werden zo’n veertig 152 millimeter en tweehonderd 122 millimeter artilleriegranaten op ze afgevuurd. Vanuit Nevelske werd op het Oekraïense bruggenhoofd Svitlodarks geschoten met allerlei mortieren en zware machinegeweren. Loehanske werd onder meer bestookt met antiluchtdoelgeschut.

De versterkingen van het leger bij Piski en Kamjanka werden beschoten door tanks. Krasnohorivka, in de regio rond Marioepol, werd met raketten bestookt door de rebellen, maar ook met mortieren.

In de provincie Loehansk werd met mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren geschoten op soldaten bij Novo-Oleksandrivka, Krimske en Stanitsja Loehanska. Krasnohorivka werd met raketten bestookt door de rebellen, maar ook met mortieren.

Bij de aanvallen kwam een Oekraïense soldaat om het leven, negen soldaten liepen verwondingen op.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: