vrijdag 19 augustus 2016

OVSE ontdekt 47 raketinstallaties in opslag rebellen

De OVSE heeft ontdekt dat de pro-Russische rebellen maar liefst 47 mobiele raketlanceerinstallaties hebben opgeslagen in het door hen bezette stadje Mjoesinsk in de provincie Loehansk. De installaties waren te zien op luchtfoto's die vorige week vrijdag zijn gemaakt, aldus plaatsvervangend chef Alexander Hug van de waarnemersmissie van de OVSE vandaag op een persconferentie.

Er zijn volgens Hug veel meer zware wapens, aan weerskanten van de frontlijn. In een week tijd zou het aantal wapens zelfs bijna verdubbeld zijn. Er wordt over en weer geschoten, bijvoorbeeld vanuit de door het leger beheerste Marinka en de door de rebellen beheerste wijk Petrovski van de stad Donetsk. ''Beide partijen maken geen onderscheid tussen burgers en strijders.''

In de wijk Petrovski werden op drie afzonderlijke dagen drie mannen gedood en raakte een 16-jarig meisje gewond door beschietingen. ''Maar we kwamen ook te weten dat drie van onze buren in Marinka, een vrouw en jongens van 8 en 13 jaar, gewond zijn geraakt bij beschietingen op twee afzonderlijke dagen'', aldus Hug.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: