maandag 29 augustus 2016

Avdiivka weer belangrijkste doelwit rebellen

De soldaten op het industrieterrein bij Avdiivka zijn gisteren weer zwaar onder vuur gekomen van de pro-Russische rebellen. Ze zagen meer dan honderd 122 millimeter granaten op zich af komen. De rebellen zetten ook tanks, antilichtdoelgeschut, 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren in tegen de soldaten die het industrieterrein al sinds januari verdedigen en daarbij dagelijks worden aangevallen.

In totaal voerden de rebellen 76 aanvallen uit. Op het bruggenhoofd van het Oekraïense leger bij Svitlodarsk vuurden de rebellen 82 millimeter mortieren af, bij het dorp Novoselivka Droeha antitankgeschut, terwijl soldaten bij het dorp Piski te maken kregen met 122 millimeter artillerie. Bij Piski en Opitne waren sluipschutters actief.

In de omgeving van de havenstad Marioepol werden soldaten bij de dorpen Sjirokine en Talakivka beschoten met 122 millimeter artillerie. Ook Vodiane, Novotrojtske en Hnoetove kregen weer met aanvallen te maken. Bij Marinka en Sjirokine werden sluipschutters gesignaleerd.

Bij de aanvallen van de rebellen sneuvelde gisteren een Oekraïense soldaat, negen soldaten raakten gewond.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: