woensdag 27 mei 2015

Reuters: opbouw troepenmacht aan grens Oekraïne

Het Russische leger heeft troepen en honderden militaire voertuigen als tanks, Oeroegan raketlanceerinstallaties en houwitsers verzameld op een tijdelijk basiskamp op het schietterrein Koezminski, op zo'n 50 kilometer van de Oekraïense grens. Een verslaggever van het persbureau Reuters was ter plekke en constateerde dat de kentekens van veel militaire voertuigen zijn verwijderd en dat veel soldaten geen insignes meer op hun uniformen hebben.

Het gaat volgens het Russische leger om een oefening die afgelopen zaterdag is begonnen. Woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin noemt de suggestie dat een invasie op handen is ''onbehoorlijk''. Maar Reuters ziet dat anders. De verslaggever van het persbureau zag in vier dagen tijd vier goederentreinen met militaire voertuigen en soldaten arriveren in de provincie Rostov.

De landweg vanaf het schietterrein Koezminski naar een kleine grensovergang richting de Oekraïense provincie Loehansk wordt doorgaans alleen gebruikt bij de bevolking in het grensgebied. De weg is echter onlangs opgeknapt, zodat er ook zwaar verkeer over kan.

Bron: Reuters

Geen opmerkingen: