zaterdag 28 januari 2017

Rebellen vallen 60 maal aan, 3 soldaten gewond

De pro-Russische rebellen hebben het leger gisteren 60 maal aangevallen. Daarbij raakten drie Oekraïense soldaten gewond, zo blijkt uit het dagelijkse rapport van de legerleiding. In de omgeving van Marioepol werd 122 millimeter artillerie, 82 millimeter mortieren en zelfs een tank werd geschoten op soldaten bij Lebedinske. De rebellen vuurden raketaangedreven granaten af op Hnoetove, Vodiane, Novotrojtske, Berezove en Talakivka. Bij Novotrojtske en Hnoetove werden sluipschutters gesignaleerd.

In de omgeving van Donetsk beschoten de rebellen legerposities bij Avdiivka met 152 millimeter artillerie, terwijl met raketaangedreven granaten en zware machinegeweren werd geschoten op soldaten bij Zajtseve en Loehanske. Avdiivka en Trojtske kregen ook nog te maken met mortiergranaten van divers kaliber.

In de provincie Loehansk werden soldaten bij Novozvnivka onder vuur genomen met antitankraketten. Mortieren en raketaangedreven granaten werden afgeschoten op Trojtske, Novozvanivka, Krimske en Novo-Olensandrivka. Met een drone werden soldaten bij Krimske aangevallen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: