woensdag 20 augustus 2014

Zeven Zusters in Moskou in kleuren Oekraïne

In Moskou is de jacht geopend op alpinisten en hoogwerkers. Dat gebeurt nadat er in de vroege ochtend onbekenden de Oekraïense vlag op één van de hoogste gebouwen in het centrum hadden geplaatst. De vlag werd in alle vroegte ontdekt op één van de zogenaamde stalintorens; suikertaartachtige bouwsels waarvan er in totaal zeven in de Stalintijd in de Russische hoofdstad zijn neergezet. Het bouwwerk dat 'de Zeven Zusters wordt genoemd, staat op de oever van de Moskou rivier op een steenworp afstand van het Kremlin.

Een deel van de goudkleurige ster boven op het gebouw was Oekraïens blauw geverfd en daarboven was de Oekraïense vlag gehezen. Het duurde enkele uren voor hulpdiensten hem konden verwijderen.

Volgens persbureau Interfax is in de buurt van de woontoren een groepje jongeren opgepakt dat bergbeklimmersspullen bij zich had. De politie is opgeroepen uit te kijken naar nog meer mensen die materiaal bij zich hebben dat gebruikt wordt bij alpinisme. Dat kunnen er heel wat zijn want veel onderhoud op daken van hoge gebouwen wordt in Moskou uitgevoerd met behulp van dergelijke spullen.

Bronnen: RTL Nieuws, Twitter

Geen opmerkingen: