woensdag 13 augustus 2014

Oekraïens leger bestookt de stad Donetsk

Zeker twaalf mensen zijn om het leven gekomen in de door separatisten ingenomen stad Donetsk. Het leger heeft de beschietingen van de stad opgevoerd. Het zou gaan om twaalf pro-regeringsstrijders, die meevochten met het Oekraïense leger. Vrijwilligers van een bataljon van de Rechtse Sector werden onder vuur genomen door separatisten toen ze in een bus door Donetsk reden.

Dat meldt een woordvoerder van de nationalistische beweging volgens AP. Andere inzittenden zouden gewond zijn geraakt en gevangen zijn genomen. De Rechtse Sector werkt formeel niet samen met het Oekraïense leger, maar stemt zijn activiteiten wel af.

Verslaggevers van persbureau AP zagen vandaag twee lichamen liggen in de straten van de stad, zo'n elf uur na het eind van de beschietingen. Het stadsbestuur meldde toen drie doden. Volgens inwoners werd Donetsk twee uur lang bestookt met artillerievuur. Het stadsbestuur zegt dat daarbij tien woontorens en een ziekenhuisvleugel beschadigd zijn. Een hoog gebouw in de stad werd ogenschijnlijk vijf keer getroffen.

Overheidstroepen hebben Donetsk en rebellenposten in de omgeving belegerd. Straatgevechten probeert het leger te vermijden. In plaats daarvan worden vaak onnauwkeurige raketbeschietingen uitgevoerd. Grote delen van de stad zitten zonder stroom en gas.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: