vrijdag 1 augustus 2014

Menselijke resten meegenomen van rampplek

De Nederlandse en Australische experts zijn voor vandaag klaar op de rampplek van Malaysia Airlines vlucht 17 in Oekraïne. Alle gevonden menselijke resten worden meegenomen. Dat heeft het repatriëringsteam bekendgemaakt. Het is niet bekend om hoeveel resten het gaat. Premier Mark Rutte geeft om 17.15 uur een toelichting op de laatste stand van zaken rond MH17.

"We zijn blij dat we ervoor kunnen zorgen dat deze stoffelijke overschotten nu naar Nederland vervoerd kunnen worden. We hopen dat dit voor de nabestaanden een troost zal zijn. Voor onze mensen is het een opluchting dat ze nu aan de slag zijn'', zegt Pieter-Jaap Aalbersberg, hoofd van de missie. Donderdag werden al DNA-monsters van slachtoffers en persoonlijke bezittingen meegenomen van de rampplek.

De missie zat de afgelopen week in Donetsk, maar verhuist nu naar een andere plaats, Soledar. Die ligt ten noorden van Donetsk en ten noordwesten van de rampplek. ''Charkiv blijft de logistieke en facilitaire uitvalsbasis voor de missie'', laat de Nederlandse missie weten. Vanuit Charkiv werden vorige week 227 doodskisten met stoffelijke overschotten naar Eindhoven gevlogen.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: