zaterdag 9 augustus 2014

Litouwse minister: 'Iedereen is Russische gedoe zat'

De Litouwse minister Linas Linkevicius van Buitenlandse Zaken heeft vanmorgen via Twitter laten weten ''dat iedereen het spuugzat is met al die Russische pogingen tot humanitaire hulp''. Alleen via internationale kanalen is dat mogelijk, aldus Linkevicius die daarmee reageert op waarschuwingen van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten aan het adres van Rusland om niet onder het mom van humanitaire hulpverlening militairen naar Oost-Oekraïne te sturen.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft in een verklaring zijn bezorgdheid uitgesproken over de humanitaire situatie in Oost-Oekraïne. Als de Oekraïense regering onvoldoende kan doen voor de bevolking in het door oorlogsgeweld getroffen gebied, dan is de VN volgens Ban Ki-moon bereid te helpen. ''Maar tot op heden kan de regering de situatie aan'', constateert hij.

Ban Ki-moon roept alle partijen op om alles in het werk te stellen om het conflict snel te beëindigen. ''Dat is de meest effectieve manier om mensenlevens te sparen en een humanitaire crisis te voorkomen.''

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: