dinsdag 19 augustus 2014

Klimkin: 'Geen enkele bereidheid van Rusland'

Minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken heeft zondagavond geen enkele bereidheid gezien bij zijn ambtgenoot Sergei Lavrov om een einde te maken aan de Russische bemoeienis met de gang van zaken in Oost-Oekraïne. "Rusland wil maar niet toegeven dat er continu militair materieel en rebellen de grens over gaan en dat het Russische leger zich vanaf eigen grondgebied met de strijd in Oekraïne bemoeit'', verklaarde Klimkin maandag tijdens een persconferentie in Kiev.

Klimkin liet Lavrov in Berlijn weten dat de Russische regering haar invloed zou moeten aanwenden om de rebellen in Donetsk en Loehansk er toe te bewegen om een goede grenscontrole toe te staan. ''En dan is het essentieel dat waarnemers van de OVSE ook aan de Russische kant van de grens aanwezig zijn.'' Van een gezamenlijke verklaring achteraf werd volgens Klimkin doelbewust afgezien. ''We besloten om ons vooral te richten op de inhoudelijke kant van de gesprekken.''

Het is nog altijd niet duidelijk of er een vervolg komt op het gesprek van zondagavond, en zo ja, wanneer en waar dat gesprek plaats heeft.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: