donderdag 12 november 2015

Parlement stemt anti-discriminatiewet opnieuw weg

Opnieuw is het Oekraïense parlement er niet in geslaagd om een wetsvoorstel aan te nemen waardoor discriminatie op de werkvloer wegens seksuele geaardheid, ras of geloof wordt verboden. Er bleek ook vanmorgen onvoldoende steun voor het voorstel, zoals ook vorige week en eerder deze week al het geval was.

Voor het parlementsgebouw staat een vijftigtal demonstranten die er op aandringen dat nu eindelijk alle wetsvoorstellen worden aangenomen die afschaffing van de visumplicht mogelijk maken. Een aantal betogers houdt een grote klok omhoog om de parlementsleden duidelijk te maken dat de tijd dringt. Uit luidsprekers klinkt het tikken van een klok. Ook zijn er voorstanders van homorechten bij het gebouw aanwezig.

De betogers willen dat het parlement een verbod instelt op discriminatie op de werkvloer, dat de onschendbaarheid van de parlementsleden en rechters wordt opgeheven en dat er een regeling komt voor de aangifte van geboorten en overlijdens in de bezette gebieden zodat die rechtsgeldig zijn in de rest van Oekraïne.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: