zaterdag 31 oktober 2020

Oekraïne kan over week in totale lockdown belanden

Het moment nadert snel waarop Oekraïne weer in een totale lockdown belandt. President Volodimir Zelenski zei onlangs dat het hele land weer 'op slot' gaat als er elke dag meer dan 9.500 nieuwe besmettingen met het coronavirus bij komen. Gisteren waren het er al 8.752 besmettingen, 440 meer dan een dag eerder, en zo loopt het dag na dag op. Over een week kan de totale lockdown bewaarheid worden in dit tempo.

Sinds half maart zijn al 387.481 Oekraïners positief getest op het virus. Er waren gisteren ook 4.695 nieuwe ziekenhuisopnames, terwijl 155 sterfgevallen werden gemeld. Inmiddels zijn 7.196 mensen overleden als gevolg van complicaties door het coronavirus.

In steeds meer steden en regio's geldt sinds maandag 'code rood', wat inhoudt dat er geen openbaar vervoer meer is en dat scholen, winkelcentra en de horeca gesloten zijn. Deze hoogste alarmfase geldt in de provincie Volin voor de stad Volodimir-Volinski en de districten Novovolinksk en Kivertsi. Provincie Donetsk: het district Slovjansk. Provincie Zjitomir: de steden Sberditsiv en Korsten, de districten Berditsjiv, Korosten, Loehini, Ljoebar, Tsjernjachiv en Tsjoedniv. Provincie Transkarpatië: het district Peretsjin. Provincie Ivano-Frankivsk: de stad Ivano-Frankivsk en het district Tismenitsja. Provincie Kyiv: de steden Borispil, Vasilkiv en Oboechiv, de districten Borispil en Oboechiv. Provincie Loehansk: de steden Lisitsjansk, Roebizhne en Severodonetsk, de districten Belovodski, Belokoerakinski, Kreminski, Markivski, Milovski, Novoaidarski, Novopskovski, Popasnjanski, Svatovski, Stanitshno-Loehanski, Starobilski en Trojtski. Provincie Lviv: district Sokal. Provincie Mikolajiv: de stad Mikolajiv. Provincie Odesa: de steden Biljaivka, Izmail en Teplodar, de districten Baltic, Berezivski, Ivanivski, Ovidiopolski, Podilski, Savranski en Tatarboenari. Provincie Poltava: de stad Poltava. Provincie Rivne: de steden Rivne, Varash, Doebno en Ostrog, de districten Zdolboeniv en Kostopil. Provincie Soemi: de steden Soemi en Lebedin, het district Soemi. Provincie Ternopil: de steden Ternopil, Berezhani, Kremenets en Tsjortkiv, de districten Borshtsjiv, Zalishtsjk, Koziv, Monastirisk, Pidvolotsjik, Pidhajetsk en Ternopil. Provincie Charkiv: de steden Charkiv en Ljoebotin, de districten Bohodoechiv, Zolotsjiv, Loziv en Pervomajski. Provincie Chmelnitski: de steden Chmelnitski, Kamjanetsk-Podilski, Netisjin en Slavoeta, de districten Sjepetivka Volotsjiski, Horodotski, Doenajevetski, Kamjanets-Podilski, Krasilivski, Letitsjivski, Starosinjavski, Teofipolski en Jarolinetski. Provincie Tsjerkasi: de steden Zolotonosha, Kaniv en Smila, de districten Monastiritsje en Smiljanski. Provincie Tsjernihiv: de steden Tsjernihiv en Nizhin.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: