zondag 18 oktober 2020

'Oekraïners pas laat in voorjaar weer naar de EU'

Pas in mei of juni volgend jaar zijn de Oekraïners weer welkom in de Europese Unie. Deze voorspelling doet de Duitse ambassadeur Anka Feldhusen in een interview met de nieuwssite European Pravda. "Tegen die tijd moet er wel een vaccin zijn tegen het coronavirus, zodat iedereen weer vrij is om naar de EU te reizen. Al moeten we er natuurlijk wel rekening mee houden dat het massaal vaccineren tijd gaat kosten."

Feldhusen gaat er in ieder geval vanuit dat een vakantie in een van de EU-landen er komende zomer wel in zit voor de Oekraïners. ''Laat ik optimistisch zijn. We zitten er allemaal op te wachten dat we weer op reis kunnen gaan. Wat mijzelf betreft, mijn vakantie in IJsland ging niet door en ik zie er echt naar uit om die trip volgend jaar te kunnen maken."

In het interview wijst de ambassadeur er op dat niet alleen de Oekraïners met reisbeperkingen zitten, maar dat dat ook geldt binnen de Europese Unie zelf. "Op een dag komt er een einde aan alle beperkingen die het coronavirus ons oplegt.''

President Volodimir Zelenski zei begin deze maand dat het visumvrij reizen niet in gevaar is, omdat recent nog is gebleken dat Oekraïne tot nu toe aan alle voorwaarden van de Europese Unie heeft voldaan.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: