woensdag 11 februari 2015

Leger VS gaat militairen Oekraïne trainen

Het leger van de Verenigde Staten gaat Oekraïense militairen trainen. Dit zei de bevelhebber van de Amerikaanse troepen in Europa, generaal Ben Hodges, vandaag bij een bezoek aan een NAVO-basis in het Poolse Stettin. De trainingsmissie begint in maart en wordt uitgevoerd door een bataljon Amerikaanse militairen. Hodges zei dat de Amerikanen de Oekraïners gaan trainen in veiligheidstaken, medische taken, verdediging tegen beschietingen en met communicatie in een vijandige omgeving.

Hodges beschuldigde Rusland ervan zich rechtstreeks militair te bemoeien met de strijd om het Oost-Oekraïense Debaltseve. De plaats ligt tussen de rebellenbolwerken Donetsk en Loehansk in. Oekraïense troepen zijn er omsingeld door de rebellen die steun uit Rusland hebben. ''Het is overduidelijk, gezien de hoeveelheden munitie die ze hebben en het militaire materieel waarover ze beschikken in de omgeving van Debaltseve.''

Slaagt het offensief bij Debaltseve, dan verwacht Hodges dat de rebellen zich gaan richten op Marioepol. ''Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar het verontrust me wel.'' De Amerikaan zei verder dat het Russische leger tien bataljons langs de grens met Oekraïne heeft gestationeerd.
Bronnen: NU.nl, Worldbulletin.net

Geen opmerkingen: