zaterdag 10 december 2011

Staplker-ontwikkelaar GSC stopt, om onduidelijke redenen

De Oekraïense spelontwikkelaar GSC Game World, bekend van Stalker: Call of Pripyat, lijkt haar deuren te hebben gesloten. De reden achter de vermeende sluiting is onduidelijk. De ontwikkeling van Stalker 2 zou ook zijn gestaakt. Het nieuws dat GSC zijn deuren heeft gesloten werd bekendgemaakt door een Oekraïense tv-zender. Hoewel op het Twitter-account van de developer het nieuws aanvankelijk werd ontkent, werd die tweet later verwijderd. Inmiddels is er op het officiële account te lezen dat er maandag een aankondiging volgt.

Joe Mullin, social media manager van GSC, bevestigt de sluiting via zijn persoonlijke Twitter-account. De bevestiging wordt bijgevallen door marketing manager Sergey Galyonkin, die zegt veel werknemers van GSC te kennen. Volgens Galyonkin is ook de ontwikkeling van Stalker 2 stilgelegd. Het spel zou volgens eerdere aankondigingen in 2012 verschijnen voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Van de werknemers heeft Galyonkin verschillende redenen gehoord voor de sluiting: er kon geen uitgever gevonden worden voor de consoleversie van Stalker 2 en de pc-versie alleen zou niet genoeg geld opbrengen. Een andere uitleg is dat oprichter van GSC, Sergei Grigorovich, ontevreden over de ontwikkeling van Stalker 2 zou zijn of uit de gamesindustrie wilde stappen. Er is nog wel concept art van Stalker 2 uitgelekt.

Bron: tweakers.net

Geen opmerkingen: