zaterdag 7 februari 2015

Merkel geeft geen duidelijkheid over akkoord

De Duitse bondskanselier Angela Merkel laat voorlopig open of het vredesinitiatief voor Oost-Oekraiïne dat ze samen met de Franse president François Hollande nam, het gewenste resultaat oplevert. De politica toonde zich vanmorgen op de veiligheidsconferentie in het Zuid-Duitse München terughoudend over de kansen op succes.

''Ook na de gesprekken is het ongewis of ze succes hebben gehad'', aldus Merkel over haar missie naar Kiev en Moskou, afgelopen donderdag en vrijdag. Het moet volgens haar in ieder geval wel geprobeerd worden. ''Dat zijn we alleen al verschuldigd aan de mensen in Oekraïne.''

Merkel en Hollande spraken gisteren in het Kremlin met president Vladimir Poetin van Rusland over de situatie in Oekraïne. Een dag eerder hadden ze dat gedaan met president Petro Porosjenko van Oekraïne. Het doel van de gesprekken was dat er een gezamenlijk document met afspraken zou komen, waarmee een staakt-het-vuren verwezenlijkt kan worden, zoals is afgesproken in het nooit uitgevoerde Minsk-akkoord.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: