vrijdag 6 februari 2015

Merkel durft geen enkele voorspelling te doen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de verwachtingen getemperd rond een eventuele doorbraak bij het zoeken naar een oplossing voor het conflict in Oost-Oekraïne. ''Het ligt helemaal open. We kunnen vandaag tot een staakt-het-vuren komen, maar evengoed kan daar meer tijd voor komen'', zei Merkel vanmiddag tijdens een persconferentie voorafgaand aan haar vertrek naar Moskou.

Daar praat ze samen met de Franse president Francois Hollande met de Russische president Vladimir Poetin. "Of het een kort of een lang gesprek wordt? Dat weten we niet. Evenmin of het het laatste gesprek over dit onderwerp wordt. We kunnen alleen zeggen dat we doen wat we kunnen om meer bloedvergieten te voorkomen.

Gisteren spraken Merkel en Hollande al met de Oekraïense president Petro Porosjenko in Kiev. Daar was ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, die uit de school klapte dat Merkel en Hollande op stap waren met voorstellen die Poetin woensdag had gedaan. De regeringsleiders zouden inderhaast een tegenvoorstel hebben geformuleerd en dat aan Porosjenko hebben voorgelegd. Kerry werd buiten die besprekingen gehouden.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: