maandag 31 augustus 2020

'Code rood' ook in Ivano-Frankivsk en Tsjernivtsi

In de steden Ivano-Frankivsk en Tsjernivtsi geldt vanaf middernacht nu ook 'code rood' vanwege het coronavirus. In deze steden, maar ook in een flink aantal stadjes en districten zijn meer dan 40 op de 100.000 inwoners opgenomen in ziekenhuizen. De hoofdstad Kyiv blijft 'code geel' houden. Gisteren kwamen er 1.731 nieuwe besmettingen bij, waardoor nu 61.544 mensen in ziekenhuizen zijn opgenomen. Het dodental steeg met 30 naar 2.557.

De grootste toename van de aantallen besmettingen met het coronavirus is buiten de hoofdstad te vinden in de provincies Charkiv, Ternopil, Lviv, Ivano-Frankivsk, Odesa en Tsjernivtsi.

Scholen in de gebieden met code rood gaan morgen niet open. De gebruikelijke feestelijkheden op de eerste dag van het nieuwe schooljaar moeten achterwege blijven in de steden en gebieden waar code rood of code oranje geldt. Waar code geel of groen geldt, mogen leerlingen en hun ouders wel naar school komen om het nieuwe schooljaar in te luiden, maar ze dienen zich te houden aan de quarantainevoorschriften als het dragen van mondkapjes en voldoende afstand houden.

Het kabinet heeft besloten dat er geen strenge lockdown van onder meer horeca en winkels komt als zich straks in het najaar een tweede golf van coronabesmettingen aandient. Er wordt nu uitgegaan van een intelligente lockdown en het lokaliseren en indammen van besmettingshaarden.

Bron: Unian 
"Speaking per each region, the highest number of confirmed cases in the past 24 hours was registered in the city of Kyiv (265 cases), Kharkiv region (247), Ternopil region (227), Lviv region (190), Ivano-Frankivsk region (182), Odesa region (170), and Chernivtsi region (142)," he said at a briefing on August 29, as reported by the Health Ministry on Facebook.

Read more on UNIAN: https://www.unian.info/society/covid-19-health-minister-lists-top-ukrainian-regions-in-lead-by-new-cases-11128457.html

Geen opmerkingen: