vrijdag 21 augustus 2020

President roept op tot meer voorzichtigheid

President Volodimir Zelenski verbaast zich er over dat steeds meer Oekraïners de quarantaineregels aan hun laars lappen, terwijl ze toch goed ziek kunnen worden van het coronavirus. ''Het lijkt er op dat de meeste mensen zich geen zorgen maken, totdat mensen in hun directe omgeving ziek worden. En reken maar dat ze goed ziek kunnen worden'', aldus de president die uit eigen ervaring inmiddels weet wat het coronavirus kan aanrichten.

Zowel zijn echtgenote Olena als hun 7-jarige zoon Kirilo hebben het virus opgelopen. Beiden zijn inmiddels hersteld. 'Aanvankelijk lijkt het mee te vallen, maar als de tweede week aanbreekt voel je je erg ziek. Gemiddeld duurt het drie weken voordat je hersteld bent, maar dan is je lichaam wel volledig gesloopt', legde Zelenski vanochtend uit tijdens een werkbezoek aan de provincie Mikolajiv.

De cijfers liegen er niet om. Er kwamen gisteren opnieuw 2.103 bevestigde besmettingen met het coronavirus bij, waardoor het totale aantal besmettingen sinds half maart nu op 100.643 staat. Ook gisteren werden 1.446 ziekenhuisopnamen gemeld, waardoor er nu in totaal 4.738 mensen in ziekenhuizen liggen. Het dodental liep met 23 op naar 2.207.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: