dinsdag 18 augustus 2020

Aangescherpte quarantaineregels per 17 augustus

Net als in Nederland en België lukt het Oekraïne ook maar niet om het coronavirus in te dammen. Sinds gisteren gelden nieuwe, weer aangescherpte quarantaineregels die twee weken gelden. Er zijn inmiddels 2.116 doden als gevolg van complicaties, terwijl 94.436 mensen ziek zijn geworden sinds half maart. Gisteren werden opnieuw 828 mensen positief getest op het coronavirus. In de provincies Kyiv, Lviv en Tsjernivtsi zijn meer dan de helft van de ziekenhuisbedden bezet met coronapatiënten.

In de rode zone (meer dan 40 besmettingen per 100.000 inwoners) bevinden zich nu in de provincie Ivano-Frankivsk: de districten Horodenkiv en Kosiv; provincie Lviv: de stad Sambir; provincie Odesa: de stad Beljaivka; provincie Rivne: de steden Doebno, Kostopil en Rivne; provincie Tsjernivtsi: het district Kitsman.

Code oranje geldt voor de provincie Volin in de districten Loetsk en Ljoebashiv; provincie Transkarpatië: de stad Uzhgorod en de stadjes Perechyn en Tjachiv; provincie Ivano-Frankivsk: de stad Ivano-Frankivsk, de stadjes Boershtin en Kolomieja en het district Tismenitsja; provincie Lviv: de stad Lviv en de stadjes Borisjav, Drohobitsj, Moshin, Novi Rozdil, Strii, Troeskavets, Tsjervonograd en de districten Brodi, Boesk, Horodok, Drohobitsj, Zjidatsjiv, Zhovkva, Zolotsjiv, Kamenka-Boesk, Mikolajiv, Mostisk, Sambir, Poestomitiv, Radechiv, Skole, Sambir, Sokal, Starii Sambir, Strii, Toerkiv en Javori; provincie Odesa: de districten Mikolajiv en Saratsk; provincie Rivne: de stad Ostroh, en de districten Goshtsjansk en Zdolboeniv; provincie Ternopil: de stad Tsjortkiv en het district Ternopil; provincie Tsjernivtsi: de districten Tsjernivtsi en Hliboka.

In de gele zone bevindt zich allereerst de hoofdstad Kyiv die van groen naar geel is gegaan vanwege een toename van het aantal positief geteste inwoners. In de provincie Volin gaat het om de steden Loetsk, Volodimir-Volinksi en Novovolinsk en de districten Novovolinks, Gorochiv, Ivanitsjiv, Kivertsi, Manevitsji en Ratniv; provincie Transkarpatië: de stad Choest en de districten Vinogradiv, Irshava, Mizhiria, Moekatsjeve, Rachiv en Savelivka; provincie Ivano-Frankivsk: de stad Kaloesh en de districten Bogoradtsjani, Verchovina, Halitsj, Dolina, Kaloesh, Kolomjia, Nadvirna, Rohatin, Rozhnitiv, Sniatin en Tloematsj; provincie Odesa: de steden Bilhorod-Dnitrovsk, Izmail en Teplodar, en de districten Ananjiv, Artsiz, Bereziv, Beljaiv, Belgorod, Liman, Ovidiopol en Savran; provincie Rivne: de stad Varash, Berezniv, Volodimirrets, Demidiv, Doebno, Zarechnia, Korets, Mliniv, Ostroh, Radiviliv, Rokitne en Sarni; provincie Ternopil: de steden Ternopil en Berezhani, en de districten Berezhani, Hoesjatin en Tsjertkiv; provincie Charkiv: de districten Charkiv, Bohodoechiv, Valkiv, Zolotsjiv, Krasnii Koet, Nova Vodolaha, Pervomajsk en Tsjoehoejiv; provincie Tsjernivtsi: de districten Vizhnitsja, Hertsajiv, Zastavne, Kelmenets, Novoselitsja, Poetila, Sokirjani, Starozhinets en Chotin.

Bronnen: Unian, 112.ua

Geen opmerkingen: