maandag 22 juni 2020

Versoepeling quarantaine mogelijk teruggedraaid

De snelle toename van de dagelijkse aantallen nieuwe besmettingen met het coronavirus kunnen op korte termijn, mogelijk vandaag al, leiden tot het weer aanscherpen van de quarantainemaatregelen. In de stad Odesa is dat inmiddels al het geval. Het besluit om de eerdere versoepelingen terug te draaien wordt niet meer op landelijk niveau genomen, maar lokaal. Er zijn wel landelijke richtlijnen opgesteld. Zaterdag werden 985 nieuwe besmettingsgevallen gemeld, een record aantal.

Waar het virus zich snel verspreidt, moeten alle evenementen - sport, cultuur en kerkelijk - weer worden geschrapt. Het openbaar vervoer komt weer stil te liggen, de kinderopvang, fitnesscentra, hotels en horeca moeten weer dicht. In Odesa zijn kinderspeelplaatsen weer afgesloten en wordt bij evenementen de stelregel gehanteerd van één persoon per vijf vierkante meter vloeroppervlak. Verder zijn mondkapjes op openbaar terrein en in het openbaar vervoer weer verplicht gesteld.

Bron: Unian

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er stond gisteren ook een artikel over het wel/niet kunnen bezoeken van Oekraine voor Nederlanders. Was ineens verdwenen!?!?

Unknown zei

Tjeemig dat is best heftig, hoe is de situatie economisch gezien? Gaan er veel bedrijven nu ook kapot?