donderdag 11 juni 2020

'Vliegen naar EU mogelijk weer vanaf 1 juli'

Niet-ingezetenen van de Europese Unie - lees: Oekraïners - moeten vanaf woensdag 1 juli weer naar de EU kunnen vliegen. De Oekraïense onderminister Viktor Liasjko van Volksgezondheid heeft dat gezegd na een overleg over het hervatten van het vliegverkeer met ministers van de EU-lidstaten.

Naar de Europese Unie reizen is voor niet-ingezetenen officieel niet toegestaan tot volgende week maandag, maar de EU-ministers willen deze maatregel nog weer met twee weken verlengen.

Er is nog wel een voorwaarde aan verbonden, namelijk dat de besmettingsgraad met het coronavirus maximaal 40 per 100.000 inwoners is. Oekraïne zit nu op 33 per 100.000, maar het dagelijkse aantal vastgestelde besmettingen vertoont wel een stijgende lijn sinds de strengste quarantainemaatregelen zijn losgelaten.

Voor reizigers vanuit de Europese Unie naar Oekraïne moet dezelfde voorwaarde gaan gelden. Reizigers uit landen met dezelfde of lagere besmettingsgraad als in Oekraïne kunnen dan zonder quarantaine het land binnen komen en er ook vrij reizen. Reizigers uit een met 'rood' aangemerkt land, dus een hogere besmettingsgraad als in Oekraïne, moeten eerst enige tijd in quarantaine.

Bron: Unian

2 opmerkingen:

ludwigVC zei

Geachte heer, ik mis je post al een tijdje.

Marcel zei

Nederlanders mogen zonder restricties naar Oekraiëne. Lijst is bijgesteld. 10 gevallen per 100.000 inwoners nu. Bron 112.ua.
https://drive.google.com/file/d/18iZZ8kS1Q2HK0adT2gSZqHWfK-CePFh8/view