vrijdag 12 augustus 2016

Deel Krim nog altijd zonder internet om 'saboteurs'

De bevolking in het noordelijke deel van de Krim zitten al geruime tijd zonder internet. Het is onduidelijk waarom dat eerst. Aanvankelijk liet provider Krimtelekom weten dat het was vanwege onderhoudswerkzaamheden aan haar netwerk, maar volgens de Russische tv-zender Dozhd had het te maken met een schietpartij aan de grens met Oekraïne.

Olga Kovitidi, parlementslid op de Krim en lid van de defensiecommissie, zei tegen Dozhd dat het internet door de autoriteiten was afgesloten ''om te voorkomen dat misbruik van internet wordt gemaakt''. Ze doelde op de Oekraïense saboteurs die volgens de Russische staatsveiligheidsdienst aanslagen hadden willen plegen op toeristische trekpleisters op het schiereiland.

Er was gistermiddag een schietpartij langs de grens, op de Krim. Ook hier zou het gaan om de 'saboteurs', hoewel de FSB toen al uren eerder had gemeld dat een inval van Oekraïense speciale troepen was verijdeld. Volgens de Oekraïense grensbewaking ging het echter om een schietpartij tussen Russische grenswachten en Russische soldaten die niet in de gaten hadden dat ze met landgenoten te maken hadden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: