zondag 3 mei 2015

Beslaglegging op Russische fabriek Porosjenko

Een chocoladefabriek van Roshen, eigendom van de Oekraïense president Petro Porosjenko, is in beslag genomen door de Russische autoriteiten. De productie in de fabriek in de Russische stad Lipetsk gaat echter gewoon door, heeft adjunct-directeur Oleg Kazakov inmiddels laten weten.

Hij veronderstelt dat de beslaglegging bedoeld is om te voorkomen dat Porosjenko de fabriek verkoopt. De president beloofde bij zijn aantreden bijna een jaar geleden dat hij zijn bezittingen zou verkopen, maar daar is nog niets van terecht gekomen. Er zijn, gezien de huidige slechte economische omstandigheden, namelijk geen gegadigden voor. Toch veronderstelt Kazakov ''dat het een opzetje van de Russische autoriteiten is om te voorkomen dat onderdelen van Roshen worden verkocht''.

Van Russische zijde wordt aangevoerd dat een inval bij de fabriek in Lipetsk is gedaan om bewijzen te zoeken van belastingontduiking. Het zou gaan om een fraudebedrag van ruim 3,4 miljoen euro. De fabriek zelf zou een economische waarde hebben van 43,6 miljoen euro.

Bron: Radio Free Europe/Radio Liberty

Geen opmerkingen: