dinsdag 18 oktober 2022

Vier steden geraakt door Russische raketten

De burgemeester van Kiev heeft zijn inwoners opgeroepen vandaag spaarzaam om te gaan met elektriciteit en water. In een bericht op Telegram zegt hij dat twee belangrijke infrastructurele gebouwen door Russische raketaanvallen beschadigd zijn geraakt.

Volgens burgemeester Vitali Klitsjko is de stroom- en watervoorziening in delen van de stad verstoord. In sommige huizen kan de waterdruk volgens hem lager zijn, of is er helemaal geen water. 'Ik roep alle inwoners van Kiev op om zoveel mogelijk energie te besparen', schrijft hij. 'Zet grote stroomverbruikers als airco's, waterkokers en magnetrons niet aan.' Volgens Klitsjko doen de autoriteiten er alles aan om de situatie 'zo snel mogelijk te stabiliseren'.

Er waren vanmorgen drie explosies in de wijk Desnjanski, in het noordoostelijke deel van de hoofdstad. Ook werden een energievoorziening in Dnipro zwaarbeschadigde bij twee raketaanvallen. Hierdoor zitten de inwoners van grote delen van deze stad zonder elektriciteit. 

Ook een energievoorziening in Zjitomir werd aangevallen. De stad westelijk van Kyiv zit nu zonder elektriciteit en water, meldt burgemeester Serhi Soehomlin op sociale media. In het oosten werd een 'industrieel bedrijf' in de stad Charkiv geraakt door raketten. 'In vijf minuten tijd waren er twee inslagen', aldus burgemeester Ihor Trichanov.

Bronnen: NOS, Kyiv Post

Geen opmerkingen: