maandag 31 oktober 2022

Premier over raketten: 'Het had erger gekund'

Premier Denis Sjmihal zegt dat vanmorgen belangrijke infrastructuur, hoofdzakelijk elektriciteitscentrales en transformatorstations,  in tien provincies zijn beschadigd bij de Russische raketaanvallen. Dat heeft er toe geleid dat honderden stadjes en dorpen in zeven provincies zonder elektriciteit zitten. Er zouden dertien gewonden zijn als gevolg van de raketaanvallen. 'Het had nog veel erger gekund. Dankzij het goede werk van luchtdefensie zijn 44 van de 50 kruisraketten voortijdig uit de lucht geschoten', aldus Sjmihal.

De herstelwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. De premier: 'In de provincies Kyiv, Zaporizja, Dnipropetrovsk en Charkiv hebben we tijdelijke blackouts. Daarom is het vandaag, net als in de voorgaande weken, belangrijk dat iedereen voorzichtig om gaat met het stroomgebruik, zodat we het elektriciteitsnet zou weinig mogelijk belasten. Laten we eensgezind en solidair zijn.' De Oekraïense hoofdstad krijgt het weer flink te verduren. De hele stad zit zonder kraanwater en ook is in grote delen van Kyiv geen elektriciteit.

Een Russische raket is neergekomen in Moldavië. In een dorp net over de grens met Oekraïne was wel schade aan woningen, maar er raakte niemand gewond.  

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: