zaterdag 15 oktober 2022

Oekraïne zet in Cherson opnieuw de aanval in

Het Oekraïense leger is volgens Russische bronnen begonnen met een nieuwe aanval in het gebied rondom Cherson, in het zuiden van Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie liet weten dat de aanval was afgeweerd, maar Russische oorlogsbloggers zeggen dat de gevechten aanhouden. Het Oekraïense leger zou veel pantserwagens inzetten. Het nieuws van de aanval komt van onder meer de Russische journalisten Jevgeni Poddoebni en Alexander Kots. 

De aanval heeft als doel om het door Rusland bezette gebied ten noordwesten van de rivier de Dnjepr verder te verkleinen. Het Oekraïense leger heeft in de afgelopen weken routes over de rivier afgesneden waarlangs de Russen zich kunnen terugtrekken. Oekraïne heeft nog geen uitlatingen gedaan over de nieuwe aanval. 

De meest recente wapenfeiten in de provincie Cherson dateren van 12 oktober toen Oekraïne bekend maakte dat het leger een munitiedepot bij Doedtsjani  en ook een controlepost en een communicatieknooppunt in het district Soechanovo had vernietigd.

Bronnen: NOS, The Kyiv Independent

Geen opmerkingen: