vrijdag 28 oktober 2022

Medvedev: 'Kom aan onze eisen tegemoet'

De raketaanvallen op de energievoorzieningen kunnen snel voorbij zijn als Oekraïne voldoet aan de Russische eisen. Dat stelt Dmitri Medvedev, de Russische ex-president en nu vicevoorzitter van de nationale veiligheidsraad. Op Twitter schrijft hij dat Oekraïne de annexatie van de provincies Loehansk, Donetsk, Zaporizja en Cherson en uiteraard ook van de Krim moet erkennen. Volgens Medvedev helpt het niet als Oekraïne elektriciteit uit Slowakije krijgt, omdat het stroomnet inmiddels te veel schade heeft oplopen. 

Michailo Podoljak, adviseur van president Volodimir Zelenski, reageert sarcastisch op Medvedev's voorstel. 'Fantastisch! Het Kremlin geeft via Medvedev toe dat het de opzet is om het Oekraïense elektriciteitsnet te vernietigen en om miljoenen mensen net zo lang te terroriseren totdat Oekraïne zich gewonnen geeft. In feite is het de officiële bevestiging dat Rusland een terroristische staat is. Hoe kunnen wij nog tot onderhandelen komen? Met wie?'

Sinds het begin van de invasie op 24 februari heeft Rusland in totaal 84 aanvallen gedaan op Oekraïense energiefaciliteiten. Alleen al deze maand ging het om 51 aanvallen. Gisteren werd een test uitgevoerd met het importeren van elektriciteit vanuit Slowakije.

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: