zaterdag 6 juli 2024

Elf doden bij beschietingen in Donetsk op één dag

Bij beschietingen door het Russische leger zijn gisteren in de provincie Donetsk elf doden gevallen en raakten 43 mensen gewond, aldus gouverneur Vadim Filashkin. In het dorp Selidove vielen de meeste slachtoffers. Er waren vijf doden te betreuren, terwijl vijftien inwoners gewond raakten. De materiële schade was hier ook groot: 21 woningen, drie kantoren, een bedrijf, een café, vier winkels en 21 auto's werden beschadigd. 

In Veseli Hai werden twee woningen totaal vernield en was er schade aan nog eens negen. Ook in Hostre was er schade aan een woning, in Vovtsjenka aan een industrieel bedrijf. In Oekrajinske viel een dode en raakten twee mensen gewond. Hier was ook schade aan drie huizen en een kantoorgebouw. 

In Torske werden vijftien woningen beschadigd, in Predtitsjine en Stoepotsjki respectievelijk vijf en drie woningen. In de stad Slovjansk raakte iemand gewond en werden zeven huizen beschadigd.

In de omgeving van het stadje Tsjasiv Jar vielen drie doden bij Russische beschietingen. Ook in Toretsk was een dode. Hier raakten drie mensen gewond en was er schade aan een woning, een kantoorgebouw en de energievoorziening. In Droezhba viel een gewonde, twee woningen werden beschadigd in Shtsjerbinivka. In Siversk was er schade aan twee flatgebouwen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: