maandag 23 september 2024

Voltallige bemanning vliegdekschip naar het front

De 1.500 koppen tellende bemanning van het Russische vliegdekschip Admiraal Koeznetsov is overgeplaatst naar het front in Oekraïne. De bemanning vormt nu een gemechaniseerd bataljon, aldus militair analist Moklasen op X. Eerst werd dit bataljon ingezet in de provincie Charkiv, maar inmiddels is het verplaatst naar Pokrovsk, de stad aan de rand van de provincie Donetsk die de Russen al wekenlang proberen te bereiken. De Admiraal Koezetsov is het enige Russische vliegdekschip. Het is tijdelijk buiten gebruik.

De verrassende overplaatsing kwam aan het licht door een bericht dat werd verspreid op VKontakte, de Russische versie van Facebook. Het was een verzoek om hulp bij het vinden van militairen van de eenheid 78987. In eerste instantie ging het om Oleg Sosedov, een matroos van de Admiraal Koeznetsov die in juli vermist raakte tijdens een Russische operatie in de Oekraïense provincie Charkiv. Hij zou deel hebben uitgemaakt van het gemechaniseerde bataljon en werd als vermist gemeld na een aanval op het dorp Sotnitski Kozatsjok. 

Eerder werd al bekend dat Rusland eenheden van de infanterie heeft gevormd van medewerkers van de Ruimtevaart Strijdkrachten. Deze nieuwe eenheden strijden in de Russische provincie Koersk tegen het Oekraïense leger.

Bron: UK Defencejournal

Geen opmerkingen: