donderdag 27 juni 2019

Peiling: Dienaar van het Volk levert in, Holos stijgt

De peilingen blijven elkaar in een rap tempo opvolgen, telkens met Dienaar van het Volk als verreweg de grootste. In een nieuwe peiling van het onderzoeksbureau Rating scoort de partij van president Volodimir Zelenski niet meer dicht bij de 50 procent, maar staat nu op 45,3 procent. Holos, de hervormingsgezinde partij van zanger Vjacheslav Vakartsjoek, groeit rap en komt nu uit op 8,4 procent en is daarmee inmiddels de derde partij.

Het pro-Russische Oppositieplatform/Voor het Leven komt evenwel op de tweede plaats met 12,1 procent. Europese Solidariteit van ex-president Petro Porosjenko scoort 7,2 procent en staat daarmee net iets voor op de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko die 7 procent krijgt.

De overige partijen halen de kiesdrempel van 5 procent niet. Kracht en Eer van Ihor Smesjko (ex-hoofd SBOe) komt nog tot 3,4 procent en de Radicale Partij van Oleh Liasjko krijgt 2,5 procent toebedeeld. De overige partijen zitten onder de 2 procent. Dat geldt voor onder meer de Beweging van de Nieuwe Krachten van Micheil Saakasjvili.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: