vrijdag 31 mei 2019

Twee soldaten en twee burgers raken gewond

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. Het ging om acht aanvallen die alle acht werden beantwoord door het leger. Daarbij raakte een rebel gewond. De aanvallen met onder meer 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren en granaatwerpers waren gericht tegen de legerposities bij de stad Avdiivka en de dorpen Vodiane, Piski, Opitne, Pishtsjevik, Verchniotoretske, Novoloehanske en Krimske.

Na middernacht waren er al weer vier aanvallen op soldaten bij de stad Krasnohorivka en de dorpen Vodiane en Majske. Er raakte niemand gwond.

Volgens de separatisten in Donetsk zijn twee inwoners van het dorp Veseloje gewond geraakt bij een beschieting door het Oekraïense leger vanuit de richting van het dorp Piski. Een 49-jarige man moest naar een ziekenhuis, een 8-jarig meisje kon ter plekke worden behandeld. Ook werd een woning elders in het dorp beschadigd.

De separatisten in Loehansk spreken van twee aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij de buurtschap Kalinovo en het dorp Kalinovo-Borstjevatoje. Er zou geschoten zijn met granaatwerpers en artilleriegeweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: