woensdag 27 maart 2019

Vakartsjoek: 'Stem serieus, niet slechs voor de lol!'

Svjatoslav Vakartsjoek.
Leadzanger Svjatoslav Vakartsjoek van de populaire band Okean Elzy heeft vanmorgen stelling genomen tegen televisiekomiek en producent Volodimir Zelenski als presidentskandidaat, overigens zonder zijn naam te noemen. Hij deed op zijn Facebookpagina een oproep om niet ''voor de lol'' te stemmen op een kandidaat, maar er serieus over na te denken of iemand wel geschikt is als president. ''De presidentsverkiezingen zijn voor mij niet grappig. Duizenden landgenoten, waaronder jonge Oekraïners, gaven hun leven en doen dat nog steeds zodat jij en ik een vrije keus hebben. Onthou dit. Maak een verantwoorde keus! We gaan niet voor de lol naar de stembus!'', aldus Vakartsjoek.

Vakartsjoek was de eerste uit de showbusiness die plotseling opdook als presidentskandidaat. Hij liet lang in het ongewisse of hij daadwerkelijk mee zou doen aan de verkiezingen van komende zondag, maar maakte nog niet zo lang geleden duidelijk dat hij wel politieke ambities heeft maar niet om president te worden.

Vakartsjoek heeft trouwens wel enige politieke ervaring, want hij maakte na de Oranjerevolutie enige tijd deel uit van het parlement. Hij haakte destijds teleurgesteld af. Volodimir Zelenski heeft geen enkele politieke ervaring. Hij speelt in het satirische televisieprogramma Kvartal95 een leraar die het tot president schopt en dat doet hij kennelijk zo overtuigend dat hij door veel - jonge - Oekraïners wordt gezien als een waardige opvolger van Petro Porosjenko. Hij gaat al wekenlang aan de leiding in de peilingen.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: