donderdag 21 maart 2019

Rebellen vallen elfmaal aan, drie soldaten gewond

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de door Rusland aangestuurde rebellen op het leger. De rebellen verloren twee van hun manschappen, terwijl vijf rebellen verwondingen opliepen omdat het leger terugschoot. De rebellen vielen elfmaal aan. Ze schoten met 82 en 120 millimeter mortieren, antitankraketten, granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren op de legerposities bij het stadje Marjinka en de dorpen Lebedinske, Novoloehankse, Stari Ajdar, Katerinivka, ATrojtske, Pishtsjane, Stanitsja Loehanska en Choetir Vilni. Ook zetten de rebellen sluipschutters in en schoten ze vanuit pantserwagens.

De separatisten in Donetsk spreken van zeven aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities bij het Volvo Center aan de noordrand van de stad Donetsk, bij de stad Jasinovata en de dorpen Jakovlevka, Abakoemov Collieri en Vasiljevka. Vanmorgen zou school 116 in de wijk Petrovski van Donetsk zijn beschoten door het leger. De school was net begonnen, er waren zo'n honderd leerlingen aanwezig. Niemand raakte gewond. Het dak en de muren van het schoolgebouw raakten beschadigd.

Volgens de separatisten in Loehansk viel het leger gisteren dertien maal aan. De posities van de rebellen bij Pervomajsk, Zolote-5, Froenze, Kalinovo, Molodjozhnoje, Kalinove-Borstsjevatoje, Smeloje, Lozovoje, Oboznoje en Vesjolaja Gora zouden zijn beschoten met 122 millimeter artillerie, 82 en 120 millimeter mortieren, artilleriegeweren en granaatwerpers. Ook zou het leger pantserwagens hebben ingezet.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: