maandag 18 maart 2019

Timosjenko wil als president Porosjenko vervolgen

Joelia Timosjenko wil president Petro Porosjenko voor de rechter brengen als zij zelf president wordt. En hij niet alleen, zei ze vandaag op een verkiezingsbijeenkomst in de provincie Charkiv. ''Iedereen die geld van het leger in eigen zak heeft gestoken, moet zich daarvoor verantwoorden'', aldus de leider van de Moederlandpartij met een verwijzing naar het grote corruptieschandaal bij wapenfabrikant Oekroboronprom. De zoon van een trouw bondgenoot van Porosjenko bleek er bij betrokken.

Ook wil Timosjenko dat Porosjenko wordt vervolgd voor wat zij de illegale prijsverhogingen van het aardgas noemt, waaraan hij en de mensen om hem heen zich volgens haar hebben verrijkt ten koste van de huishoudens. Een rechtbank sprak onlangs uit dat de eerste van een reeks prijsverhogingen - een voorwaarde voor financiële steun van het IMF - een onredelijk karakter had. De regering is er inmiddels tegen in beroep gegaan. Timosjenko belooft de kiezers dat de prijs van het aardgas halveert, of zelfs meer dan dat.

Timosjenko wil als president een einde maken aan het huidige politieke systeem met een hoofdrol voor de oligarchen, steenrijke Oekraïners met grote politieke invloed waartoe zij ook Porosjenko rekent.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: