woensdag 16 januari 2019

Vijf aanvallen rebellen, soldaat raakt gewond

De door Rusland aangestuurde rebellen hebben het leger gisteren vijfmaal aangevallen. Bij één van die aanvallen werd een Oekraïense soldaat gewond. Het leger schoot terug en dat kostte vier rebellen het leven. Nog eens drie liepen verwondingen op, aldus de inlichtingendienst van het Oekraïense leger.

De aanvallen met granaatwerpers, zware mitrailleurs en geweren waren gericht tegen de soldaten bij de dorpen Slavne en Hnoetove. Die bij Krimske werden beschoten met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren. De soldaten bij Novo-Oleksandrivka werden aangevallen met granaatwerpers.

De separatisten in Donetsk spreken van negen aanvallen van het Oekraïense leger op hun posities, overigens zonder nader te duiden waar die plaats hebben gehad. Dat is wel het geval met de mortierbeschieting vanmorgen op woningen aan de rand van het dorp Nikolajevka die wordt toegeschreven aan het leger.

De separatisten in Loehansk maken melding van drie aanvallen op hn posities bij Donetski, Kalinovka en Zhelobok. Het leger zou hier hebben geschoten met 82 millimeter mortieren, granaatwerpers en (artillerie)geweren.

Bronnen: Unian, DAN, Lugansk Media Centre

Geen opmerkingen: